Κινηματογραφικη Λέσχη: “Λόγος καθρέφτης” του Διαμαντή Παπαδόπουλου

Η πρώτη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας για το μήνα Φεβρουάριο θα είναι το ντοκιμαντέρ «Λόγος Καθρέφτης» του Διαμαντή Παπαδόπουλου: αυτή την Κυριακή, 5 Φλεβάρη, στις οκτώ το βράδυ, παρουσία του σκηνοθέτη. Η προβολή θα γίνει, όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας – Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Σχετικά με την ταινία:

Στην ταινία επιχειρείται, μέσα από την καταγραφή της πορείας των απολυμένων καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών, η ανάδειξη του διεκδικητικού λόγου ως θεμελιώδους στοιχείου αφύπνισης. Διεκδίκηση και Αλληλεγγύη γίνονται ο αληθινός καθρέφτης των αγωνιζόμενων γυναικών, κάθε εργαζόμενου αλλά και κάθε ανθρώπου που καλείται, στο δρόμο της αυτογνωσίας και των συλλογικών αγώνων, να συμπορευτεί μαζί τους.
Σκοπός της δημιουργίας του φιλμ είναι η αποτύπωση στην συλλογική μνήμη ενός εργατικού αγώνα που εμπνέει και αφυπνίζει σε καιρούς δύσκολους για τα εργασιακά κεκτημένα αλλά κυρίως για το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία.

Συντελεστές Παραγωγής:
Παραγωγός, Σκηνοθέτης, Φωτογράφος: Διαμαντής Παπαδόπουλος
Mοντέρ: Ανδρέας Χαλκιόπουλος, Δημήτρης Καμαράδος
Αφήγηση: Γιώργος Αφεντάκης


Κυριακή, 5/2, στις οκτώ το βράδυ. Στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, παρουσία του σκηνοθέτη.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρέαν, αλλά, αν το θέλετε, μπορείτε να φέρετε μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Καλάθι της Αλληλεγγύης και γραφική ύλη για το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας.

Σας περιμένουμε!

 

λογοςκαθρεφτης