Κινηματογραφική Λέσχη: Η πτώση του Όλιβερ Χέρσμπιγκελ

Η τελευταία μας προβολή για τον Φεβρουάριο θα λάβει χώρα στις 24/2, με τη βραβευμένη ταινία του Όλιβερ Χέρσμπιγκελ «Η πτώση» (2004, Έγχρωμο, 155΄), με τους Μπρούνο Γκαντς, Γιούλιαν Κέλερ, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα. Η προβολή γίνεται ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον σπουδαίο πρωταγωνιστή της, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Νωρίτερα, στις 17:00, θα έχουμε την ανοικτή συνέλευση της Κινηματογραφικής Λέσχης, όπου θα αποφασιστούν οι ταινίες των επόμενων εβδομάδων.
Σχετικά με την ταινία:

«Μια ιστορική και εξαιρετικά ακριβής αναπαράσταση των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν μέσα στο υπόγειο οχυρό, από την σκληρή συνειδητοποίηση ότι όλα τελείωσαν, τις τελευταίες προσπάθειες για άμυνα, τη διάσπαση των ναζιστών αλλά και το τέλος του ανθρώπου-τέρας, υπεύθυνου για τα στυγερά εγκλήματα του καθεστώτος. Όλα δοσμένα χωρίς υπερβολές (κινηματογραφικές, γιατί οι πραγματικοί χαρακτήρες είναι εξωπραγματικοί από μόνοι τους), με πολύ καλή φωτογραφία, ρυθμό, μοντάζ και κάθε άλλη τεχνική και καλλιτεχνική αρτιότητα που μας κάνει να αποδώσουμε στην ταινία το χαρακτηρισμό αριστούργημα».

(Πηγή: Γιώργος Κάκαλης- filmakias.gr)

Κυριακή, 24/2, στις 19:30. Όπως πάντα, στο σπίτι της Μεσοποταμίας – Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Πριν από την προβολή, στις 17:00, θα γίνει η ανοικτή συνέλευση της Κινηματογραφικής Λέσχης, για τις επόμενες ταινίες μας.

Η είσοδος είναι πάντα δωρεάν αλλά μπορείτε αν θέλετε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

mesopotamia-the-downfall-web