Κινηματογραφική Λέσχη: «Ο κονφορμίστας» του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας αφιερώνει την επόμενη προβολή της στον σπουδαίο Ιταλό δημιουργό. Έτσι, στις 9/12, θα προβληθεί η αριστουργηματική ταινία του «Ο Κομφορμίστας» (1970, Έγχρωμο, 113΄), με τους Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, Στεφανία Σαντρέλι, Γκαστόνε Μοσίν και Υβόν Σανσόν.

Σχετικά με την ταινία:
«Ο “Κομφορμίστας” (Il conformista) (1970) γίνεται παγκόσμια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία ενώ επηρεάζει βαθύτατα την νέα γενιά Αμερικανών σκηνοθετών των αρχών της δεκαετίας του 70, Κόπολα, Σκορσέζε, Ντε Πάλμα και Σραίηντερ. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλμπέρτο Μοράβια η ταινία κινείται μέσα από μια πολύπλοκη και δαιδαλώδη αφηγηματική δομή, χωρίς καμία χρονολογική εξέλιξη, όπου τα flash-back αλληλοεπικαλύπτονται υπονομεύοντας και παγιδεύοντας συνεχώς τον παράγοντα χρόνο σε μια ονειρική διάσταση».
(Πηγή: Θωμάς Λιναράς – Περιοδικό Cinephilia, αναδημοσίευση από την Εφημερίδα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Πρώτο Πλάνο»).

Κυριακή, 9/12, στις 19:30. Όπως πάντα, στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Σας περιμένουμε!

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να ενισχύσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

mesopotamia-conformistWEB