Κινηματογραφική Λέσχη: Κοντινό Πλάνο, του Αμπάς Κιαροστάμι

 

Τελευταία μας προβολή για τον Ιανουάριο, αυτή την Κυριακή, 28/1, με το Close Up (1990, Έγχρωμο, 98΄) του Αμπάς Κιαροστάμι.Σχετικά με την ταινία:

«Ένα από τα πιο συναρπαστικά και ιδιόρρυθμα κινηματογραφικά επιτεύγματα του παγκόσμιου σινεμά από έναν πραγματικά πρωτοπόρο δημιουργό που μας άφησε στις 4 Ιουλίου 2016. Ο Αμπάς Κιαροστάμι μεταφέρει στον κινηματογράφο μια παράξενη αληθινή ιστορία ενός άνδρα που υποδύθηκε πως είναι ένας υπαρκτός σκηνοθέτης και εξαπάτησε μια οικογένεια πως θα συμμετάσχει στη νέα του ταινία. Η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο, οι ήρωες της ιστορίας ενσαρκώνονται από τον εαυτό τους, ενώ εμπλέκεται ο ίδιος ο Κιαροστάμι και ο αληθινός δημιουργός Μοχσέν Μαχμαλμπάφ. Απίθανο σε σύλληψη και ακόμη πιο ιδιοφυές στην απόδοση, συγκαταλέγεται δικαίως στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών».

(Πηγή: camerastyloonline.wordpress.com)

Κυριακή, 28/1, στις 19:45. Όπως πάντα, στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. Πριν από την προβολή, στις 6, η ανοικτή συνέλευση της Κινηματογραφικής Λέσχης θα αποφασίσει τις προβολές των επόμενων μηνών. Όποια και όποιος το επιθυμεί, μπορεί να έλθει και να προτείνει ταινίες.

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Σας περιμένουμε!

mesopotamia_closeUp