Κινηματογραφική Λέσχη: Έναρξη Θερινών Προβολών

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας εγκαινιάζει τις προβολές στον κήπο της Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, στις 21.00, με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αντρέας Αναστασάτος, Ένας ευγενής κύριος», του σκηνοθέτη Προκόπη Δάφνου, που αναφέρεται στη ζωή του Μοσχατιώτη κινηματογραφιστή και διευθυντή φωτογραφίας, Αντρέα Αναστασάτου.

Σχετικά με την Μεσοποταμία
Η Μεσοποταμία δημιουργήθηκε το 2003 και από το 2006 στεγάζεται στο κτίριο, που βρίσκεται στην οδό Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο. Ονομάζεται «Μεσοποταμία» για να θυμίζει, ότι τα φυσικά σύνορα ανατολικά και δυτικά του Μοσχάτου ήταν τα δύο ποτάμια της Αττικής, ο Κηφισός και ο Ιλισός.
Στο πλαίσιο της πολύπλευρης κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης της «Μεσοποταμίας», λειτουργεί σε διαρκή βάση, η «Τράπεζα Χρόνου και Αλληλεγγύης», το «Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας», η «Κινηματογραφική Λέσχη» και το «Καλάθι Αλληλεγγύης», επίσης οργανώνονται εκδηλώσεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων. Ο χώρος λειτουργεί συμμετοχικά, οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσα από τις συνελεύσεις κάθε δράσης ή την εβδομαδιαία συνέλευση που πραγματοποιείται κάθε Τρίτη.

Σχετικά με την εκδήλωση
«Το ντοκιμαντέρ »Αντρέας Αναστασάτος, Ένας ευγενής κύριος», αναφέρεται στην ζωή του κινηματογραφιστή διευθυντή φωτογραφίας που ανήκει στην γενιά των καλλιτεχνών που βάλανε τα θεμέλια για την δημιουργία του ελληνικού κινηματογράφου στον τεχνικό και καλλιτεχνικό τομέα πάνω στα οποία πάτησαν οι επόμενες γενιές των νέων για την συνέχιση και την εξέλιξη του.
Οι άνθρωποι αυτοί μπήκαν σε αυτόν τον χώρο και ξεκίνησαν να δουλεύουν με πρωτόγονα στην αρχή τεχνικά μέσα που χρειάζονταν για την παραγωγή μιας ταινίας. Τα περισσότερα σχεδόν τα έφτιαχναν με τα χέρια τους, ηχοληπτικά μηχανήματα, κάμερες κουτιά, φωτιστικά, εργαστήρια εμφάνισης και εκτύπωσης και ότι άλλο χρειαζόταν για τα γυρίσματα. Μέσα από απίστευτες δύσκολες συνθήκες, αλλά με κέφι, μεράκι, φαντασία, αγάπη και επιμονή κατάφερναν να ξεπερνούν κάθε δυσκολία και να δημιουργούν ταινίες με οποιοδήποτε κόστος. Η προσφορά όλων αυτών των παλιών τεχνικών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου ήταν δημιουργική, ουσιαστική και ανεκτίμητη.»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση παλιού κινηματογραφικού υλικού.

Τετάρτη, 29/5, στις 21:00. Όπως πάντα στο σπίτι της Μεσοποταμίας – Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Σας περιμένουμε!

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να ενισχύσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Andreas Anastassatos Afisa Mesopotamia2